Sfeervolle liedjes voor bij jullie Ceremonie

Zie de liedjes tijdens jullie trouwceremonie als de muziek onder een film. Het kiezen van de juiste muziek draagt enorm veel bij aan de sfeer. Bovendien versterkt het ook de gevoelens die bij de ceremonie horen voor zowel jullie als de mensen in de zaal. De juiste muziek maakt een ceremonie compleet.

Het kiezen van de juiste liedjes is alleen niet altijd gemakkelijk. Er zijn talloze love songs geschreven waarvan een aantal speciaal voor een bruiloft bedoeld zijn, maar het grootste gedeelte in algemene zin over liefde gaan. Om je op weg te helpen bij jullie bruiloft volgt hieronder een selectie van 10 liedjes die het ongetwijfeld goed zullen doen tijdens de ceremonie. Hoewel het om een “Top 10” gaat zijn de liedjes stuk voor stuk prachtig.

#1 John Legend – All Of Me

Geschreven door John Legend gaat deze schitterende piano-ballad over onvoorwaardelijke liefde en het accepteren van elkaars imperfecties. Er altijd voor elkaar zijn door dik en dun. Hoewel Mr. Legend het nummer gebruikte om zijn vrouw ten huwelijk te vragen is het lied te gebruiken vanuit zowel het oogpunt van de bruid als de bruidegom.

#2: Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Een van Ed Sheeran’s grootste hits is eigenlijk een heel persoonlijk en klein liefdeslied. Samen ouder worden en voortdurende liefde staat centraal in de tekst. Ed Sheeran schreef het nummers voor zijn geliefde als muzikale vertelling van alle gedachtes die hij had. Vandaar de titel “Thinking Out Loud”. Dit nummer komt vanwege de folk-invloeden die Ed Sheeran gebruikt het best tot z’n recht met (akoestische) gitaarbegeleiding.

#3: Can’t Help Falling In Love With You – Elvis Presley

Ceremonie Muziek Favoriet

De kern van dit klassieke liefdeslied is de machteloosheid die we hebben over ons hart. Over dat de tijd stil staat wanneer je verliefd wordt en je op dat moment geen andere keuze hebt dan je over te geven aan het gevoel. Geschreven door Hugo Peretti, Luigi Creatore en George David Weiss, verscheen het lied voor het eerst in de film Blue Hawaii, waarin Elvis het voor zijn oma zong. Het nummer komt goed tot z’n recht met zowel gitaar als piano-begeleiding.

#4: BLØF – Alles Is Liefde

Geschreven als titelsong voor de romantische komedie Alles Is Liefde gooide BLØF hoge ogen met dit energieke liefdeslied. In het bijgevoegde filmpje van Pascal’s tuinsessies blijkt hoe goed het nummer zich leent voor een akoestische uitvoering. Perfect voor een trouwceremonie.

#5: Frank Sinatra – Fly Me To The Moon

Als tijdloze klassieker doet Fly Me To The Moon het altijd goed tijdens een trouwceremonie. In ’54 geschreven door Bart Howard en uitgevoerd door vele grootheden waaronder Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, maar ook hedendaagse artiesten als Michael Bublé en Amy Winehouse.

#6: Bill Withers- Just The Two Of Us

Ceremonie Muziek Favoriet

Een soulvolle R&B song over niet wachten op het juiste moment dat misschien wel, of misschien niet zal komen, maar met elkaar het diepe induiken en geloven dat samen alles goed komt. Geschreven door Bill Withers, William Salter en Ralph MacDonald en uitgebracht door Bill Withers en saxofonist Grover Washington Jr. Beluister hiernaast mijn cover van het nummer.

#7: Elton John – Your Song

“How Wonderful Life Is While Your In The World”. Deze zin uit het refrein van een klassieke love song geschreven door Elton John en Bernie Taupin vat eigenlijk precies samen wat de kern van het nummer is. Dat alles verpakt in een liedje dat gaat over het schrijven van een liedje voor iemand waarvan je houdt: “Your Song”. Beluister hiernaast de opname en beslis zelf of deze bijzondere song op jullie trouwceremonie past.

#8: The Temptations – My Girl

Door veel artiesten gecoverd, maar als eerste uitgebracht door The Temptations midden jaren ’60. Dit vrolijke liedje gaat zoals de titel al doet vermoeden over een meisje. Het meisje van je dromen waarvan je zielsgelukkig wordt en dat je het gevoel geeft dat alle rijkdom je gestolen kan worden omdat je haar hebt. Beluister hiernaast de originele recording en beslis zelf waar dit nummer binnen jullie huwelijksceremonie past, bijvoorbeeld tijdens de entree van de bruid.

#9: Michael Jackson – The Way You Make Me Feel

Deze uptempo song zet meteen de toon voor een feestelijke bruiloft. Geschreven en opgenomen door Michael Jackson steeg dit nummer in korte tijd na de release naar de eerste positie van de charts. Zijn jullie opzoek naar een groovy én romantisch nummer? Zoek dan niet verder.

#10: L-O-V-E – Nat King Cole

Een swingend, romantisch liefdeslied groot gemaakt door Nat King Cole. Hoewel dit nummer uitgebracht werd in 1965 is de inhoud tijdloos. Het lied heeft een bepaalde stijlvolle charme zoals jazz klassiekers dat vaker hebben. L-O-V-E is ongetwijfeld een smaakvolle toevoeging aan jullie trouwceremonie.

Ceremonie Muziek Overige Tips

Het kiezen van de juiste liedjes voor tijdens jullie trouwceremonie is geen gemakkelijke klus. Daarom zijn hieronder een aantal algemene tips voor jullie op een rijtje gezet.

Tip 1: Kijk naar de tekst

Veel mensen voelen zich door een lied aangesproken vanwege wat men hoort. Dat kan de melodie zijn, het stemgeluid van de zanger of zangeres, de pianobegeleiding of iets anders binnen de muziek. De inhoud van de tekst blijft vaak onderbelicht, terwijl die tekst juist een prachtig verhaal kan vertellen. De eerste tip is daarom luister bij het kiezen van een geschikt nummer niet alleen naar de muziek, maar neem ook de tekst eens onder de loep. Herkennen jullie je in het verhaal dat verteld wordt? Spreekt de schrijver iemand aan vanuit een eenzijdig verlangen, of lijkt er inderdaad een “happy end” te komen? Als de tekst jullie net zo aanspreek als de muziek, zit het in ieder geval goed.

Tip 2: Perspectief

Eigenlijk hangt deze tip samen met de voorgaande tip. Het perspectief in de tekst van een nummer is mede bepalend voor het moment waarop het nummer binnen een trouwceremonie past. Het lied “My Girl” is geschreven vanuit een mannelijk perspectief en gaat over het meisje van zijn dromen. Dit nummer past bijvoorbeeld perfect bij de opkomst van de bruid, wanneer ze wordt weggegeven door haar vader. Door het perspectief van een nummer in gedachten te houden wordt het plaatsen van jullie favoriete nummers binnen de ceremonie vaak een stuk gemakkelijker.

Tip 3: Live Uitvoering Ceremonie Muziek

Livemuziek is onlosmakelijk verbonden met ceremoniële gebeurtenissen. Ook tijdens jullie huwelijksceremonie is live muziek van onvervangbare waarde. Niet alleen omdat livemuziek sfeervoller en persoonlijker is dan een playlist, maar ook omdat een uitvoerende muzikant kan inspelen op wat er binnen de ceremonie gebeurt. Duurt de opkomst van de bruid net iets langer omdat de bloemen nog niet goed staan? Geen probleem, we plakken er gewoon nog een extra refrein aan vast. Gaat het tekenen van de akte juist iets sneller dan voorzien werd? Dan kan een uitvoerende muzikant het nummer ter plekke iets inkorten. De laatste tip luidt daarom: ga voor livemuziek tijdens jullie ceremonie!

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan het bovenstaande artikel. Heel veel succes met de voorbereidingen van jullie bruiloft! Denken jullie zelf aan live muziek tijdens jullie ceremonie? Kijk dan even op de homepage.