Gezichten van bekenden en onbekenden even vrolijk als ze langslopen. Voorbijgangers die vrienden worden, vrienden die bandleden worden.

Ooit begon ik als straatmuzikant in het hart van Nederland, Utrecht om precies te zijn. Daar stond ik soms hele middagen en avonden liedjes te spelen voor mijn stadsgenoten. Ik heb hele mooie herinneringen aan die tijd en met de vrienden die ik via de muziek maakte ben ik nog steeds erg close.

Het hoogtepunt van mijn straatmuzikanten-avontuur was een optreden op live televisie. Ik werd door Beau van Erven Dorens uitgenodigd om bij hem in de uitzending van RTL Summer Night een nummer te spelen. Het werd “Just The Two Of Us” van Bill Withers. Hiernaast is dat fragment terug te zien.

Van straatartiest naar bruiloftartiest

Op een gegeven moment werd het muziek maken op straat te ingewikkeld in verband met de gemeentelijke regelgeving. Helaas kon ik daardoor niet meer doen waar ik zoveel energie van kreeg, maar ik heb niet lang getreurd. Ik werd in die periode steeds meer gevraagd om muziek tijdens bruiloften te verzorgen. Ik zag het als een nieuw hoofdstuk en ben me volledig gaan storten op live muziek tijdens ceremonies.

Mijn eerste optreden tijdens de ceremonie was op de bruiloft van Kim, een vriendin van mijn zus. Ze vroeg om het nummer “Here Comes The Sun” van The Beatles bij haar entree. De rest van de nummers kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat de hele gebeurtenis veel met me deed. De mensen in de zaal luisterden aandachtig en na afloop kreeg ik ontzettend veel lovende reacties op mijn spel. “Wauw!”, dacht ik bij mezelf. Ik kon een unieke bijdrage leveren aan een huwelijksdag en had het in me om een moment dat voor twee mensen van grote betekenis is nog mooier te maken. Een leuke bijkomstigheid was dat er op bruiloften altijd een feestelijke en positieve sfeer hangt: dé perfecte werkomgeving. En niet te vergeten, er is taart! 

Na de bruiloft van Kim ben ik actief deel gaan nemen aan bruidsbeurzen, ben ik gaan werken aan mijn website en heb ik al op meer dan 70 bruiloften de muziek mogen verzorgen. Ik geniet er telkens weer van om te zien hoe het bruidspaar en de gasten geraakt worden door mijn livemuziek. Dat geeft me enorm veel voeldoening en energie.

Wat me verder bezig houdt

Naast Ceremoniemuziek.nl zijn er ook andere dingen waar ik erg gepassioneerd mee bezig ben. Ik ben derdejaars student aan het Artez Conservatorium in Enschede (waar mijn tukker-roots liggen) en schrijf eigen liedjes. Mijn eigen songs zijn erg uiteenlopend, van catchy popmuziek en jazzy, bossa-nova tot Nederlandstalige luisterliedjes. Benieuwd naar mijn eigen songs? Klik hiernaast even op mijn soundcloud-playlist.

Momenteel ben ik ook druk bezig met het werken aan een eigen EP die ik Utrecht in een professionele studio zal gaan opnemen. Daarnaast lijkt het mij prachtig om een van mijn liedjes onder een film te krijgen en daar ben ik dan ook voor aan het (net)werken.

Feitjes over mij

  • Ik ben regelmatig te vinden bij open podia in Utrecht zoals Moira Unplugged.
  • Op mijn 7e begon ik met Saxofoonlessen. Helaas begon die steeds meer stof te vangen toen ik na een aantal jaar bij mijn ouders op zolder een gitaar vond.
  • In mijn jeugd heb ik veel gebasketbald en op het moment train ik om me te kwalificeren voor het NK atletiek op de 200m sprint.
  • Ik ben naar Utrecht gekomen voor de studie Biomedische Wetenschappen, maar ben geswitcht naar Communicatiesystemen.
  • Mij kan je ’s nachts wakker maken voor Abbot Kinney’s Coco’s Yoghurt (nee ik heb geen sponsordeal).
  • Ik kan erg genieten van het wandelen door de natuur.

Nu jullie iets meer over mij weten ben ik erg benieuwd naar wie jullie zijn. Wil je wat kwijt, heb je vragen of vind je het leuk om gewoon even te kletsen? Voel je vrij om een berichtje te sturen via mijn contactpagina. Ik zal jullie vragen met veel plezier beantwoorden.