#1 Bij de belangrijkste dag van jullie leven hoort livemuziek

Om dezelfde reden dat bands nog steeds optreden en mensen nog steeds graag naar optredens gaan: livemuziek blijft iets bijzonders. In een tijdperk waarin bijna alles digitaal gaat, vergeten we soms de kracht van muziek in het moment zelf. Juist tijdens een belangrijk gebeurtenis als een huwelijksceremonie is een live muzikant en zanger of zangeres een enorme meerwaarde. Op play drukken om een Spotify-playlist aan te zetten kan iedereen, maar een livemuzikant die speciaal voor jullie iets voordraagt maakt het moment pas echt bijzonder.

#2 Livemuziek maakt jullie bruiloft uniek

Bruidsparen die voor livemuziek kiezen tijdens de trouwceremonie zijn nog steeds in de minderheid. Begrijpelijk, want veel aanstaande echtgenoten zien muziek als een detail. Er komt als zoveel kijken bij de bruiloft dat er vaak niet eens wordt gedacht aan de mogelijkheid om een muzikant in te schakelen die live de muziek verzorgt.

Wanneer jullie wel kiezen voor livemuziek springt jullie bruiloft er dus meteen uit en zal het niet alleen de beleving van de gasten, maar ook die van jullie versterken.

#3 Een muzikant speelt in op onverwachte gebeurtenissen

Een grote dag vraagt om een grote voorbereiding. En bij grote voorbereidingen wil wel eens wat fout gaan. Stel dat de gasten al in de zaal zitten, maar de bruid nog even op zich laat wachten tot haar make-up is bijgewerkt. Er ontstaat een ongemakkelijke stilte in de zaal en iedereen kijkt voor zich uit. Tenzij je een zanger hebt ingeschakeld om je ceremonie muzikaal te omlijsten. Die zal haarfijn aanvoelen dat het een perfect moment is om alvast een stuk ten gehore te brengen en de zaal te kalmeren. Ook wanneer vervolgens het tekenen van de akte wat langer duurt dan gepland, plakt een livemuzikant eenvoudigweg nog een couplet en een chorus aan het einde van het nummer, zodat er geen stilte ontstaat totdat iedereen klaar is met tekenen. Een livemuzikant tijdens te ceremonie brengt naast extra sfeer een boel rust wanneer het even niet volgens plan gaat. Doordat de gasten de aandacht op de muzikant vestigen, ontstaat er ruimte om een onvoorzien foutje recht te zetten.

#4 Het juiste lied maakt jullie verhaal compleet

Het nummer Your Songtijdens de ceremonie klinkt niet alleen lekker maar krijgt ook een plek in jullie persoonlijke verhaal. Ook zorgt dit voor een perfecte afwisseling tussen wat de trouwambtenaar vertelt en wat de mensen in de zaal te horen krijgen.

#5 Het is zo geregeld

Livemuziek tijdens de ceremonie is eigenlijk heel gemakkelijk te regelen en hoeft niet meer tijd te kosten dan het uitzoeken van 2 tot 4 geschikte nummers en mailtje sturen. Twijfelen jullie nog over de liedjes? Luister dan even naar mijn repertoirelijst op mijn artiestenpagina. Wanneer jullie toch advies willen of eruit zijn, neem dan gerust contact op.