De 5 mooiste bruiloftsnummer voor 2023

De ceremonie van jullie bruiloft krijgt met de juiste liedjes een extra persoonlijke touch. In voorgaande jaren zijn er weer een heleboel mooie liedjes uitgebracht die geschikt zouden zijn voor een huwelijksceremonie in 2023. Hieronder vind je een selectie van de vijf mooiste trouwliedjes voor dit jaar.

#1 Danny Vera – Roller Coaster

Een lied dat de ups en downs van het leven vergelijkt met een achtbaan waar je samen inzit. Dit romantische nummer had Danny in de eerste instantie in gedachte als albumtrack. Na zijn liveoptreden bij omroep MAX kreeg hij echter zoveel positieve reacties dat hij besloot om het nummer toch als single uit te brengen.

Behalve dat het nummer gaat over samen de wereld ontdekken en er voor elkaar zijn, gaat het ook over verlies. Danny zingt namelijk ook over de magnolia die zijn vader voor zijn overleden moeder heeft geplant.

De diepgang van dit nummer, maakt het lied prachtig voor tijdens de geloftes, het ja-woord of het tekenen van de akte.

#2 Kina Grannis – Can’t Help Falling In Love

Hoewel deze all-time classic al in de jaren ’60 werd uitgebracht door Elvis Presley, heeft de film Crazy Rich Asians het nummer nieuw leven in geblazen. Deze Amerikaanse romantische comedy vertelt het verhaal van twee geliefden die zijn uitgenodigd om een zeer extravagante bruiloft in Singapore bij te wonen. In de film zingt Kina Grannis nummer “Can’t Help Falling in Love” tijds de ceremonie.

Het nummer heeft zich als klassieker natuurlijk al bewezen. Doordat het dit keer in een modern jasje is gestoken, is het lied herkenbaar geworden voor zowel jong als oud. “Can’t Help Falling In Love” leent zich perfect voor tijdens de entree van de bruid, het uitwisselen van de ringen, of het tekenen van de trouwakte.

#3 Maan – Jij Bent de Liefde

Ook deze prachtige ballad is door meerdere artiesten uitgevoerd. Kenny B schreef het lied eigenlijk voor Guus Meeuwis, maar beide besloten het nummer gelijktijdig, in mei 2015 uit te brengen. Een aantal jaar later werd het nummer gecoverd door Maan in het programma “Beste Zangers”. Het bleek zo’n groot succes dat haar uitvoering beloond werd met een award voor “Muziekmoment van het jaar”.

Het nummer “Jij bent de liefde” gaat over het niet hoeven veranderen voor iemand. Perfect zijn precies zoals je bent. Het lied voelt klein, romantisch en oprecht. Geschikt voor elk moment tijdens een bruiloftsceremonie.

#4 Ed Sheeran – Best Part Of Me

Wie de naam Ed Sheeran hoort denkt meteen aan romantische nummers die zich perfect lenen voor een bruiloft. Sterker nog, “Perfect” is een van die nummers. Ook het nummer “Thinking Out Loud” heeft zich al meerdere keren bewezen als bijzonder geschikt nummer voor op de grote dag.

Er zijn echter ook wat minder bekende, maar even romantische nummers te vinden in het oeuvre van deze Britse super-singer-songwriter. Op het nieuwe album van Ed Sheeran staat het nummer “Best Part Of Me”: een samenwerking met zangeres en songwriter YEBBA. Hij zingt hier voor de persoon waarvan hij het meest houdt “The best part of me is you”.

#5 Lady Gaga – Always remember us this way

Wie de film “A Star Is Born” met Lady Gaga en Bradley Cooper heeft gezien kent natuurlijk het nummer “Shallow”. Dit lied werd na de première in korte tijd enorm populair. Hoewel “Shallow” prachtig is, blijft een ander bijzonder nummer uit de film vaak onderbelicht, namelijk: “Always Remember Us This Way”.

Dit nummer is in tegenstelling tot “Shallow” geen duet en kan zowel uit mannelijk als vrouwelijk perspectief worden gezongen. Het nummer leent zich daardoor niet alleen goed voor de opkomst van de bruid, maar ook voor de opkomst van de bruidegom. Het nummer past uiteraard ook goed bij andere momenten tijdens jullie huwelijksceremonie.

Gerelateerde informatie:

Bruiloft DJ

Nederlandse Liedjes

Livemuziek Receptie en Toast

Akoestische Muziek Bruiloft

Opzoek naar live muziek tijdens jullie ceremonie in 2023? Livemuziek tijdens jullie huwelijk voegt bijzonder veel sfeer toe. Neem voor meer informatie een kijkje op onze homepage, of neem voor neem bij vragen contact op via onze contactpagina.