Muziek Bruiloft Ceremonie Entree: 5 mooie liedjes voor tijdens de entree

Het eerste moment van een ceremonie is meestal de binnenkomst van de bruid. Voor het instarten van dit moment is het belangrijk geschikte muziek te kiezen. Om jullie op weg te helpen hebben we hier vijf van onze favoriete entree-nummers op een rijtje gezet.

#1 Train – Marry Me

Zoals de titel al doet vermoeden is dit nummer perfect is voor een entree. Het nummer beschrijft hoe een eerste ontmoeting leidt tot de dag waarop je de geloftes naar elkaar uitspreekt en elkaar trouw zweert.

#2 Charles Aznavour – She

Dit romantische lied is geschreven door de Franse zanger en liedjesschrijver Charles Aznavour. Ook de versie van Elvis Costello is over de jaren heen erg populair geworden. Het nummer is bij uitstek geschikt voor tijdens de entree van de bruid, omdat in het lied een vrouw word toegezongen.

#3 Kina Grannis – Can’t Help Falling In Love

Hoewel deze all-time classic al in de jaren ’60 werd uitgebracht door Elvis Presley, heeft de film Crazy Rich Asians het nummer nieuw leven in geblazen. Deze Amerikaanse romantische comedy vertelt het verhaal van twee geliefden die zijn uitgenodigd om een zeer extravagante bruiloft in Singapore bij te wonen. In de film zingt Kina Grannis nummer “Can’t Help Falling in Love” tijds de ceremonie.

Het nummer heeft zich als klassieker natuurlijk al bewezen. Doordat het dit keer in een modern jasje is gestoken, is het lied herkenbaar geworden voor zowel jong als oud. “Can’t Help Falling In Love” leent zich perfect voor tijdens de entree van de bruid.

#4 Maan – Jij Bent de Liefde

Ook deze prachtige ballad is door meerdere artiesten uitgevoerd. Kenny B schreef het lied eigenlijk voor Guus Meeuwis, maar beide besloten het nummer gelijktijdig, in mei 2015 uit te brengen. Een aantal jaar later werd het nummer gecoverd door Maan in het programma “Beste Zangers”. Het bleek zo’n groot succes dat haar uitvoering beloond werd met een award voor “Muziekmoment van het jaar”.

Het nummer “Jij bent de liefde” gaat over het niet hoeven veranderen voor iemand. Perfect zijn precies zoals je bent. Het lied voelt klein, romantisch en oprecht. Bijzonder geschikt voor tijdens de entree van de bruid.

#5 Joe Cocker – You Are So Beautiful

“You Are So Beautiful” is eigenlijk alles wat je tijdens de entree van jouw bruid wil zeggen. Dit nummer werd door Billy Preston geschreven voor Joe Cocker die van het lied een wereldhit maakte.

Gerelateerde informatie:

Livemuziek Trouwceremonie

Nederlandse Liedjes

Meer Nummers voor tijdens de entree

Akoestische Muziek Bruiloft